Miriam

Progress €348,-
Collected €250 (139%)
M
Miriam Aljebouri

(40 KM Haarlem - Amsterdam)

Miriam

Miriam (35) loopt dit jaar voor het eerst mee met de Nacht van de Vluchteling. Toen een vriendin haar vroeg om mee te lopen, twijfelde ze geen moment.

 

Het vluchtelingenthema komt dichtbij voor Miriam. In 1997, toen zij zelf 9 jaar oud was, moest zij met haar gezin wegvluchten uit Irak. Halsoverkop vertrokken zij naar buurland Jordanië, want eenmaal de grens over, was het veilig voor ze. Samen met haar moeder, broer en zus verbleef zij hier anderhalf jaar, terwijl haar vader verder naar Europa afreisde en probeerde het gezin over te laten komen. Per vliegtuig werd het gezin uiteindelijk herenigd in Nederland. Haar vader heeft gestreden, maar helaas is hij op 43 jarige leeftijd overleden aan een hartstilstand.

 

Het raakt Miriam nog steeds, wanneer zij terugdenkt aan hoe zij plots hun koffers moesten pakken en nog net wat geld en sieraden mee konden nemen. Alles en iedereen achterlaten zonder afscheid. Maar voor wat ze ervoor terug heeft gekregen, is ze ontzettend dankbaar: “ik heb een nieuwe taal mogen leren, heb kunnen studeren en heb een veilig thuis. Ik ben een zielsgelukkig mens en dagelijks dankbaar voor dat mijn vader ons naar het geweldige Nederland heeft kunnen halen .” Ze hoopt dat anderen zich ook realiseren hoe dankbaar zij kunnen zijn, vooral met de kleine dingen in het leven.

Raised €250

Raised €500

Raised €1.000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more
Made with by Kentaa
Share