Over de Nacht van de Vluchteling


De Nacht van de Vluchteling is een wandeltocht waar bewustwording, uitdagende kilometers en de bijzondere sfeer van saamhorigheid centraal staan. Je kan je individueel inschrijven, maar ook samen met je familie of organisatie een team starten. Onder de deelnemers zijn er ook mensen met een eigen vluchtverhaal en organisaties die zich dagelijks inzetten voor dit thema. Dit zorgt onderweg voor mooie ontmoetingen en gesprekken. 

Stichting Vluchteling

Stichting Vluchteling organiseert sinds 2010, rondom Wereldvluchtelingendag (20 juni), de Nacht van de Vluchteling om humanitaire crises in de wereld onder de aandacht te brengen. Door middel van dit evenement laten we zien solidair te zijn met mensen op de vlucht en halen we samen zoveel mogelijk geld op. Met deze opbrengst kan Stichting Vluchteling met haar lokale partners snel ter plekke levensreddende noodhulp bieden zoals onderdak, medische zorg, voedsel, drinkwater en sanitaire voorzieningen. 

Editie 2023

Vorig jaar liepen we met maar liefst 5500 deelnemers, 15 routes in tien steden. Met ruim 45.000 sponsoren haalden we een fantastisch bedrag op van meer dan 1.3. miljoen euro! Hiermee konden we o.a. Soedanese vluchtelingen toegang geven tot schoon (drink)water en sanitaire voorzieningen. Ook verzorgden we noodhulppakketen voor mensen die moesten vluchten voor de aardbeving in Turkije en Syrie en ondersteunenden we met o.a. voeding in Ethiopie en Burkina Faso. Wil je hier meer over weten? Onderaan deze pagina kun je de informatie van de afgelopen drie edities terugvinden.

 

Downloads:

Hulpprojecten #NvdV23 Lees
Hulpprojecten #NvdV22 Lees
Hulpprojecten #NvdV21 Lees
Made with by Kentaa
Delen